בבית ממוצע בישראל ישנם בממוצע 22 מכשירי אלקטרוניקה מחוברים, אבל מה קורה כשאנחנו משדרגים את המכשירים האלה או שהם מפסיקים לעבוד? ככל שאנו נעשים תלויים יותר בטכנולוגיה, הפסולת האלקטרונית הופכת לנושא נפוץ יותר, כאשר פחות מ-20% ממוחזרים באופן רשמי. מהכמות ההולכת וגדלה של זיהום פסולת אלקטרונית ועד תוכניות להחזרת מוצרים, הנה מיחזור כוננים קשיחים, הסביר.
מה זה פסולת אלקטרונית?
פסולת אלקטרונית, הוא כל מכשיר אלקטרוני שהושלך על ידי הבעלים הקודמים שלו. אלה יכולים להיות מכשירים לא רצויים, לא עובדים, או בסוף החיים השימושיים שלהם. זה כולל דיסקים קשיחים, מחשבים, טלוויזיות, מחשבים ניידים וטלפונים סלולריים.
מדוע פסולת אלקטרונית היא בעיה?
פסולת אלקטרונית היא זרם הפסולת הצומח ביותר בעולם, ובשנת 2021, הכמות שנוצרה הייתה בדרך לעלות על החומה הסינית. פסולת אלקטרונית נחשבת גם לפסולת מסוכנת המכילה חומרים רעילים כגון עופרת, כספית, קדמיום ובריליום. מוצרי אלקטרוניקה רבים בנויים גם עם רכיבים המכילים מתכות יקרות כמו זהב, כסף ופלדיום, שלא ניתן למחזר ולהשתמש בהם מחדש כאשר הם מגיעים למזבלות.
האם מיחזור דיסקים קשיחים אפשרי?
התשובה הקצרה היא כן, ניתן למחזר דיסקים קשיחים. עם זאת, מיחזור הפסולת האלקטרונית הוא מורכב ואין למחזר אותו עם מיחזור ביתי רגיל. מדינות מסוימות אף העבירו חקיקה לפסולת אלקטרונית שהופכת את זה לבלתי חוקי להשליך מוצרי אלקטרוניקה עם חומרי מיחזור או אשפה. המידע על הדיסקים יושמד לאחר מיחזור הדיסק הקשיח.
האם המידע שבדיסקים הקשיחים מאובטח בתהליך המיחזור?
כן, חברת משה גלאם נוקטת באמצעי זהירות חזקים בהגנה על המידע של המשתמש. דיסקים ממוחזרים ייגרסו ויטופלו בהתאם. ליתר אבטחה, מומלץ תחילה לגבות ולמחוק את הכונן שלך לפני תהלחך המיחזור. שיטות למחיקת כונן בבטחה כוללות החלפת הנתונים או שימוש בתוכנת השמדת נתונים.